11.10.13

Make a switch

Dit studiejaar ben ik begonnen met de opleiding tot leerkracht basisonderwijs (Pabo). Van kleins af aan riep ik al; ik wil juf worden! Toch begon ik met grote twijfels aan de opleiding. Niet omdat ik het niet leuk vond, maar omdat ik bang was het niet te kunnen halen. En ja hoor, achteraf had mijn onderbuikgevoel gelijk.Als je in de loterij een rekenknobbel kon winnen, zou ik per direct alle loten opkopen. Helaas, erg realistisch is die uitspraak niet. Net zo min als dat het realistisch is voor me de rekentoets te behalen. Het heeft me wat tranen gekost, maar ik heb een beslissing genomen; ik ga stoppen. Die rekentoets is tegenwoordig immers een must om je propedeuse te behalen...

Als ik ga stoppen met de Pabo, wat zijn mijn mogelijkheden dan? Alle opleidingen beginnen al bijna aan het tweede kwartaal; is instromen nog wel mogelijk? Wil ik wel iets anders, en wat wil ik dan? Al die vragen spookte te afgelopen weken door mijn hoofd, en ik heb eindelijk een keuze kunnen maken.

Pedagogiek it is!

De opleiding waar ik me in eerste instantie al voor ingeschreven had, omdat ik ergens al twijfels had bij het kunnen halen van de Pabo. Pedagogiek is misschien mijn tweede keuze, maar ik sta er voor 100% achter hier mee te starten. Na de herfstvakantie is het zo ver. Ik zal flink wat moeten inhalen, maar dat heb ik er wel voor over. Pedagogiek; here I come!

1 opmerking:

  1. Heel erg jammer dat je hebt moeten stoppen! Rekenen is en blijft een punt.. :( Succes met je nieuwe studie!

    BeantwoordenVerwijderen

I love messages I'll always try to send you a message back!